Thursday, April 23, 2009

location : 6C
date : 23 April

i went into the class gave each student tasksheets. one of the girl went missing and i knew she was in school today. so i asked her classmate, "aima mana?" shea answered "pulang' "kenapa?""dia uzur, teacher". "uzur?" "ye."waht's the connection?kalau uzur kena pulang kah? "lepas tu kalau uzur kenapa pulang?" "tembus." 'ah?' 'tembus teacher', she replied. budak2 lelaki dalam kumpulan tu just stared at me, not showing any emotion. ni paham ke tak nie?bagusla kalo tak..hm..

3 comments:

  1. tembus??! hahahahhahahahahah...

    ReplyDelete
  2. hehe budak kelas syitah year 4 pun dtg tanya.
    but instead of uzur, she said 'ujur'.
    diorg hairan knp si X sudah uzur.
    "xpe ke teacher?"
    .
    syitah and X siap diskusi pilihan
    roti bodo ape yang paling sesuai.
    she even came up to me in class and
    ask if i had a spare because hers was full haha~
    .
    kids...

    ReplyDelete
  3. itula budak2 nie..tengok cikgu muda sket datang tanya ada extra pad tak?ingat aku buka kilang pad ke nak bawak pad datang sekolah?hm..

    p/s tapi sekarang dah ada exra satu dalam drawer kot2 ada datang mitak lagi..hehe

    ReplyDelete